На закінчення ремонту будівель по пр. Гагаріна, 358 та пр. Гагаріна, 360А для розміщення в них міського центру утримання безпритульних тварин цього року з бюджету Харкова необхідно виділити 525,6 тис.грн. Про це 7 лютого під час засідання постійної комісії з гуманітарних питань повідомила начальник відділу екології Департаменту житлового господарства Харківської міськради Вікторія Богатир.

За її словами, більше 500 тис.грн. необхідно для завершення всіх будівельних і ремонтних робіт у будинках майбутнього притулку. Крім того, в центрі для безпритульних тварин планується відкрити лабораторію зі стерилізації.

Депутати, які входять до комісії, підтримали пропозицію про виділення коштів на завершення будівництва притулку для тварин. Дана пропозиція буде винесена на розгляд чергової сесії міськради, яка відбудеться 23 лютого.

Довідка "SQ". Харківська міськрада 3 жовтня 2007 р. затвердила Програму поводження з домашніми тваринами та регулювання їх чисельності в Харкові на 2007-2012 рр., згідно якої регулювання чисельності бездоглядних тварин у місті має здійснюватися гуманними методами, які передбачають вилов, стерилізацію, вакцинацію, перетримання тварин та ін .

У 2010 р. зоозахисні організації Харкова провели в місті низку пікетів. Активісти хотіли привернути увагу міської влади та громадськості до наявних проблем у сфері поводження з тваринами і зупинити реалізацію одного з рішень міської комісії з ТЕБ та НС. Згідно цього рішення, для усунення кормової бази для бездомних тварин планується закрити кришками контейнери для збору ТПВ, ліквідувати стихійні укриття для бездомних тварин, закрити підвали та горища, не пускати безпритульних тварин у підземні переходи і виходи із станцій метро, припиняти діяльність ринків, закладів громадського харчування, будівельних майданчиків, автостоянок та автозаправок у разі виявлення на їх територіях безпритульних тварин. Також активісти виступали за відкриття притулків для бездомних тварин на території Харкова.