Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова облради Сергій Чернов і заступник голови облдержадміністрації Ігор Шурма 6 травня відвідали обласний госпіталь для інвалідів Великої Вітчизняної війни, де привітали ветеранів з Днем Перемоги. "Хочу висловити подяку всім ветеранам за те, що принесли перемогу нашій Батьківщині, а також за те, що вони виховали кілька поколінь, які продовжують працювати на благо країни. Низький уклін вам за те, що ви зробили, і за те, що робите" , - зазначив М.Добкін.

Губернатор вручив ветеранам подарунки, які були оформлені у вигляді солдатських речових мішків. Після урочистої частини в актовому залі госпіталю відбувся святковий концерт для ветеранів.

Довідка "SQ". З весни 2010 р. госпіталь знаходиться під особистим патронатом керівництва Харківської облдержадміністрації. У госпіталі надається стаціонарна і лікувально-консультативна медична допомога ветеранам війни, інвалідам війни, учасникам та ветеранам локальних війн та міжнародних конфліктів, репресованим у роки політичних репресій з Харкова і Харківської області.

Госпіталь розрахований на 250 ліжок. До складу госпіталю входить два терапевтичних відділення на 80 ліжок та 60 ліжок, де отримують медичну допомогу хворі на серцево-судинні, легеневі захворювання і хворі з патологією шлунково-кишкового тракту й ендокринної системи; хірургічне відділення госпіталю на 60 ліжок, у тому числі 20 ліжок урологічного профілю, й ортопедо-травматологічне відділення на 50 ліжок. У госпіталі працюють 246 осіб. Лікувально-діагностична база шпиталю представлена ​​клініко-діагностичною лабораторією та кабінетами: функціональної діагностики, ультразвукового, ендоскопічного, рентгенологічного досліджень.

У 2010 р. у госпіталі проліковані 5 тис. 177 ветеранів війни Харкова та районів області. Середня вартість лікування одного ветерана на день у 2010 р. склала - 39,56 грн., харчування - 34,36 грн.