"КП "Житлкомсервіс" є підприємством, яке не виконує конкретної роботи і ні за що не відповідає, хоча бере кредити", - заявив "SQ" депутат Харківської міськради від фракції "Батьківщина" Ігор Піддубний, коментуючи рішення сесії міськради дозволити притягнути "Житлкомсервісу" кредит у розмірі 25 млн.грн.

"Ми не знаємо точно, під що беруться кредити. Якщо, як каже міський голова Геннадій Кернес, "Житлкомсервіс"  прозоро працює, то чому нам не говорять, на що конкретно підуть залучені кошти? У "Житлкомсервісу" є договори з іншими підприємствами. Хотілося б, щоб вони теж були оприлюднені", - зазначив І.Піддубний.

За його словами, комунальне підприємство не повинне брати гроші в кредит. "Житлкомсервіс" зараз не в авторитеті у харків'ян. Потрібні якісь інші джерела фінансування. А щоб підняти свій авторитет, підприємству потрібно якось по-іншому показувати свою роботу. По-перше, варто було б переукласти договори з мешканцями, припинити лякати населення судами. Також необхідно проводити аудит постачальників послуг. Окрім того, можна активізувати подачу інформації про роботу підприємства на його сайті", - підкреслив І.Піддубний.

Довідка "SQ". Депутати Харківської міськради 6 квітня під час сесії прийняли рішення дозволити КП "Житлкомсервіс" залучити кредит у 25 млн.грн. під заставу майна підприємства. У пояснювальних записках до проектів рішень сказано, що кредити необхідні для безперебійної роботи підприємств та у зв'язку зі здорожчанням паливно-мастильних матеріалів.

Фракція партії "Батьківщина" міськради виступила з пропозицією зняти з розгляду сесії питання про надання кредиту "Житлкомсервісу", оскільки депутатам не надана в повній мірі інформація, під що береться кредит. Міськрада не підтримала цю пропозицію.

КП "Житлкомсервіс" створене відповідно до рішення сесії Харківської міськради від 26 липня 2006 р. З 1 січня 2007 р. харків'яни отримують житлово-комунальні послуги на підставі договорів з "Житлкомсервісом".