Співробітники Київського райвідділу міліції Харкова затримали чоловіка, який у грудні минулого року зателефонував про замінування Харківського національного автомобільно-дорожнього університету. Як повідомив офіційний сайт Головного управління Міністерства внутрішніх справ в Харківській області, за фактом неправдивого повідомлення слідчим відділом Київського райвідділу міліції було порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності - карається позбавленням волі на строк від двох до семи років).

За підозрою у скоєнні цього злочину міліція затримала 37-річного раніше судимого харків'янина. Зараз затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового утримання міста Харкова, проводиться перевірка на його причетність до скоєння аналогічних злочинів на території Харкова та області.

Довідка "SQ". 23 грудня 2011 р. близько 14.00 оператору служби "102" надійшло повідомлення про замінування Харківського національного автомобільно-дорожнього університету. Під час пошуку вибухівки правоохоронцями було евакуйовано близько 2,5 тис.студентов і викладачів університету та обстежено близько 15 тис. кв. м приміщення. Вибухівка не була виявлена.