Фахівці Харківської обласної санітарно-епідеміологічної станції виміряли рівень освітлення в нічний час в камері екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко. Як повідомили 5 січня "SQ" в прес-службі управління Державної пенітенціарної служби в Харківській області з посиланням на Міністерство охорони здоров'я України, рівень освітлення в камері не перевищує міжнародний стандарт для освітлення вночі навіть палат медичних установ, не перешкоджає сну, відпочинку і не шкодить здоров'ю осіб, які там знаходяться.

Як повідомили в прес-службі, у зв'язку із зверненням до МОЗ та Головного управління охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації начальника Качанівської виправної колонії (№ 54) наказом міністра охорони здоров'я України була створена комісія з 9 провідних фахівців різних сфер медицини на чолі з першим заступником міністра охорони здоров'я України.

За результатами огляду та вивчення медичної документації комісія встановила, що стан здоров'я Ю. Тимошенко задовільний. Фахівці рекомендували Ю. Тимошенко розширення рухового режиму, проведення лікувального масажу і комплексу лікувальної фізкультури, а також подальшого спостереження в динаміці лікарями медичної служби за місцем її перебування.

Крім того, фахівцями Харківської СЕС спільно з комісією МОЗ визначено, що санітарно-гігієнічні умови перебування Тимошенко Ю.В. в камері № 6 ділянки СІЗО Качанівської колонії є задовільними.

Довідка "SQ". Ю. Тимошенко засуджена Печерським райсудом Києва 11 жовтня 2011 р. до семи років позбавлення волі за перевищення службових повноважень при підписанні газових угод з Росією в 2009 р., 30 грудня доставлена для відбування покарання в Качанівську жіночу колонію Харкова.

3 січня народний депутат з фракції Блоку Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявив журналістам, що умови утримання екс-прем'єр-міністра в колонії - стандартні. Ю. Тимошенко не встає з ліжка, стан її здоров'я не змінився - у неї болить спина. С. Власенко заявив, що всі три доби в камері Ю. Тимошенко горіло світло, здійснювалося цілодобове відеоспостереження, через що вона погано спить.