35 людей було прийнято минулого року до Харківської обласної організації (ХОО) Національної спілки журналістів України (НСЖУ). Про це 3 червня під час розширених зборів ХОО повідомила заступник голови ХОО НСЖУ Нонна Зотова. За її словами, зараз кількість членів організації складає близько 800 осіб. Н. Зотова привітала з Днем журналіста ветеранів журналістики Харківської області.

Голова Харківського обкому профспілки працівників культури Зінаїда Ігнатенко повідомила, що з 800 членів ХОО НСЖУ близько 650 - входять також і до профспілки працівників культури. "Був час, коли журналісти почали йти з профспілок культури, але потім знову почали повертатися. Зараз близько 15 журналістських профспілок повернулися і поповнили ряди нашої організації. Журналісти приходять до нас за консультаціями, наприклад, коли їх звільняють. Ми даємо консультації, навіть якщо журналіст не входить до профспілки ", - зазначила          З. Ігнатенко. Вона вручила грамоту ЦК Профспілки працівників культури України голові ХОО НСЖУ Олександру Голубу і грамоту обкому - голові профкому Харківської державної обласної телерадіокомпанії Ігорю Денисюку. За словами З. Ігнатенко, це найчисленніша профспілкова організація в області.

ПІД час наради грамоти та подяки журналістам різних ЗМІ вручили представники прокуратури Харківської області, ДПА у Харківській області, Благодійного фонду            Є. Кушнарьова, Національного технічного університету "ХПІ" та Національного університету цивільного захисту України (НУГЗУ). Зокрема, колектив "STATUS QUO" отримав грамоту НУГЗУ.

 

Довідка "SQ". Професійне свято працівників ЗМІ - День журналіста - відзначається в Україні щорічно 6 червня, в день прийняття у 1992 р. Спілки журналістів України до Міжнародної федерації журналістів. Це свято встановлене указом президента України від 25 травня 1994 р. (№ 251/94).