Прокуратура Дзержинського району Харкова порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень співробітниками міліції, яких підозрюють у нанесенні тілесних ушкоджень студенту Національного університету "Юридична академія України імені Ярослава Мудрого" Михайлу Опекану. Про це 4 травня повідомив офіційний сайт прокуратури Харківської області.

Справу порушено за ч.2 ст.365 Кримінального кодексу України (перевищення службових повноважень із застосуванням насильства). Підозрюваним загрожує до 8 років позбавлення волі.

Довідка "SQ". М.Опекан заявив про нанесення йому тілесних ушкоджень працівниками міліції. Згідно свідчень М.Опекана, в ніч з 24 на 25 квітня на Павловому Полі до нього під'їхав автомобіль патрульно-постової служби, з нього вийшли міліціонери у формі і силоміць посадили його в автомобіль. Згідно звернення заявника, працівники ППС застосували до нього силу і змушували зізнатися у зберіганні наркотичних засобів. Вони також відібрали у нього банківську картку і намагалися зняти з неї гроші.

Після інциденту чотири співробітники патрульно-постової служби міліції Харкова були звільнені з роботи.