Акціонери зниклих з ефіру харківських телеканалів "Право-А/ТВК", "Фора" та служби новин "АТН" допомагають керівництву цих медіа в ситуації, що склалася, юридичним супроводом. Про це 3 листопада у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" повідомив журналістам директор ТОВ "Телекомпанія "АТН" Олег Юхт, відповідаючи на питання про те, яка позиція засновників телекомпаній і чи допомагають вони боротися за повернення в ефір. За словами О.Юхта, вони допомагають в оформленні документів, поданні позовів до судів. "Самі ми б це все не потягнули", - відзначив він і додав: "А яка ще допомога потрібна від акціонерів?"

Також О.Юхт повідомив, що за весь час, який Арсен Аваков (голова облорганізації ВО "Батьківщина", екс-губернатор Харківської області - "SQ") є акціонером АТН, з ним як з власником у справах підприємства він спілкувався усього кілька разів. "Увесь інший час я спілкувався з іншими людьми. Останнім часом членом редакційної ради АТН і представником акціонерів був Андрій Переєденко, який зараз затриманий міліцією. Зараз спілкуватися мені, на жаль, нема з ким", - зазначив О.Юхт. "А.Аваков не займався ЗМІ і не давав жодних вказівок. Це не його справа і не його обов'язок", - заявив він.

О.Юхт додав, що він обговорював зникнення телекомпаній з ефіру з А.Аваковим. "Але чим він особисто може допомогти АТН як окремо взятому підприємству? Що він може зробити? Він же не Господь Бог", - зазначив О.Юхт.

"Є депутати Верховної Ради, які в разі чого нам допомагають. Але не можу сказати, щоб хтось конкретно лобіював наші інтереси... У БЮТу свої проблеми. Звернулися до Гриценка, Кармазіна, інших депутатів. Але у них свої справи. Ми розуміємо, що тільки самі можемо відстоювати власний бізнес, робочі місця", - зазначив О.Юхт.

Говорячи про перспективи роботи АТН, О.Юхт зазначив: "Ми намагаємося перейти в нішу інтернету. Прибутки порівняно з телебаченням незрівнянні, але у мене є впевненість, що рік до наступних виборів ми протягнемо. Залишається надія, що ми все-таки доб'ємося справедливості і до цього часу вийдемо в ефір".

Довідка "SQ". Харківські канали "Фора", "Право-А/ТВК" і служба теленовин "АТН" входять до числа медіаактивів А.Авакова. У вересні вони припинили своє мовлення. З пов'язаними з цим подіями можна познайомитися тут.