Прокуратура Харківської обл. передала до суду справу медичного експерта одного з відділень Харківського обласного бюро судово-медичних експертиз, яка підозрюється в отриманні хабара в 500 дол. за фальсифікацію характеру травм потерпілого (ч.2 ст 368 Кримінального кодексу України).

Прокуратура встановила, що при огляді потерпілого від нападу невідомих жінка-експерт запропонувала потерпілому передати їй 500 дол. за встановлення тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості. При цьому вона пояснила, що у разі встановлення легких тілесних ушкоджень райвідділ відмовить у порушенні кримінальної справи, а потерпілий не зможе стягнути з винних збиток.

Протягом липня-серпня громадянин у кілька етапів передав експерту 1,2 тис.грн., після чого жінка склала акт судово-медичного обстеження, в якому встановила громадянину тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості. В кінці серпня експерт отримала останню частину хабара в розмірі 350 дол. Після цього її затримали співробітники правоохоронних органів.