Національна комісія з питань регулювання зв'язку України (НКРЗ) 1 вересня прийняла за основу проект змін до граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв'язку. Про це повідомив сайт НКРЗ. За даними комісії, нинішні тарифи затверджені в 2008 р. З тих пір витрати Українського ДП поштового зв'язку "Укрпошта" зросли. Зокрема, збільшилися витрати на транспорт для технологічних потреб, а також на оплату праці, що призвело до погіршення фінансового стану національного оператора.

Як заявили в НКРЗ, загальний рівень підвищення тарифів у запропонованому проекті не перевищує інфляційних очікувань і відповідає основним прогнозним показникам економічного і соціального розвитку України на 2011 р.

За даними сайту, існуючі тарифи на пересилання в межах України пріоритетних поштових відправлень (пріоритетними поштовими відправленнями є ті, які проводяться найшвидшим способом (повітряним або наземним) у першочерговому порядку) залишаються незмінними.

Згідно з проектом змін тарифів, підвищення рівня тарифів на універсальні послуги поштового зв'язку буде відбуватися в два етапи: перший - з 20 жовтня 2011 р., коли планується підвищити тарифи на письмову кореспонденцію на 20%, другий - з 1 січня 2012 р. - на письмову кореспонденцію в середньому на 11,2% і посилки без оголошеної цінності масою до 10 кг в межах Україні на 15%.

Зокрема, з 20 жовтня простий лист до 20 г коштуватиме 1,8 грн., а з 1 до 2 кг - 16,2 грн. Проста бандероль до 100 г - 2,5 грн., з 1 до 2 кг - 16,2 грн. З 1 січня наступного року простий лист до 20 г коштуватиме 2 грн., з 1 до 2 кг - 18,4 грн.