Рабочие завода Шевченко перекрыли дорогу на улице Октябрьской революцииПрацівники ДП "Харківський приладобудівний завод ім. Шевченка" і представники Харківської обласної організації "Трудова Харківщина" перекрили вулицю Жовтневої революції на 10 хвилин, домагаючись виплати заборгованості із зарплати. В акції брало участь близько 40 осіб, передає кореспондент "SQ" з місця подій.

Мітингувальники перекрили дорогу так, що автомобілі могли проїжджати, а трамваї - ні. Мітингувальники скандували: "Байдацький - геть!" (Олександр Байдацький - керівник санації заводу - "SQ") і "Дайте зарплату!". Міліціонери вимагали звільнити дорогу. У відповідь на це один із організаторів мітингу, лідер "Трудової Харківщини" Павло Тищенко вимагав, щоб до мітингувальників вийшло керівництво заводу, санатор або представник облдержадміністрації. Він також заявив, що міліціонери повинні розуміти, що робітники не просто хуліганять, а протидіють знищенню промисловості в Україні та добиваються виплати своєї зарплати.

До працівників заводу приїхав заступник голови облдержадміністрації Андрій Моченков. Він повідомив, що облдержадміністрація жорстко контролює витрачання тих 10 млн. грн., які надійшли на завод за вказівкою прем'єр-міністра Миколи Азарова. За його словами, з цих грошей за зарплатною заборгованістю вже виплачено 2,5 млн. грн. Зарплату платять і тим, хто звільняється, і тим, хто ще працює. Цього тижня теж будуть виплачуватися гроші, наступного планується завершити виплату коштів, що надійшли.

 

Рабочие завода Шевченко перекрыли дорогу на улице Октябрьской революции Рабочие завода Шевченко перекрыли дорогу на улице Октябрьской революции

Довідка "SQ". У червні 2012 р. заборгованість із зарплати на заводі ім. Шевченки становила близько 30 млн.грн. У серпні робітники заводу теж виходили на мітинг з приводу невиплати зарплати. 6 вересня в ході візиту до Харкова прем'єр-міністра Миколи Азарова заявив, що до кінця тижня на заводі ім.Шевченка почнуть виплачувати борги із зарплати. У той же день на завод ім.Шевченка надійшло 10 млн.грн. від ГК "Укроборонпром" на виплату заборгованості із зарплати.

Завод ім.Шевченка виробляє телефонні станції, системи управління для спецтехніки й енергооб'єктів. У 1992-1997 рр. на заводі освоїли серійне виробництво електронних систем, приладів, блоків та датчиків, призначених для використання в різних видах бронетанкової техніки.