Мешкнаці вул.Чкалова в Харкові поскаржилися в.о. міського голови Геннадію Кернесу на магазин "У Хоми", розташований напроти їхніх будинків. Під час огляду Г. Кернесом ходу реконструкції вулиці кілька мешканців повідомили, що магазин працює цілодобово, "там постійно відбуваються бійки, п'янки, голосно грає музика".

Продавець магазину повідомила, що їх торгова точка має дозвіл працювати тільки до 22.00, але, за побажанням господаря, магазин працює і вночі.

Г. Кернес доручив начальнику Київського райвідділу міліції Юрію Іщенку розібратися в ситуації і запевнив місцевих мешканців, що більше магазин після 22.00 працювати не буде.

"Це проблема не тільки даного мікрорайону. Ці ж проблеми є і в інших місцях міста, коли, вихваляючись своєю безкарністю, господарі магазинів працюють, порушуючи норми дозволів, які у них є, і заважають відпочивати харків'янам. У цьому напрямку необхідна робота з правоохоронними органами , і, думаю, ми наведемо в цьому питанні лад. І власники магазинів погодяться з цим", - відзначив в.о. міського голови.

Також Г. Кернес запропонував винести на засідання виконавчого комітету Харківської міськради питання про знесення прибудови "Грузинська кухня", яка з одного боку примикає до магазину "У Хоми", а з іншого - до багатоквартирних будинку. За попередньою інформацією, прибудова була самовільно зведена на прибудинковій території.