В Харькове появились трамвай и троллейбус с кадрами из мультфильма на тему налогов

Харківські податківці презентували 2 березня діючі трамвай і тролейбус, на яких зображені герої дитячого мультфільму на податкову тему "Місто мрії". Як повідомив журналістам голова Державної податкової служби в Харківській області Андрій Роздайбеда, таку акцію харківські податківці проводять першими в Україні.

Як зазначив А.Роздайбеда, потрібно змінити менталітет населення, ставлення до податкової служби, створювати позитивний імідж ДПС. Підростаюче покоління потрібно навчати з дитячого віку, що якщо не платити податки, то держава не зможе будувати дороги, школи, лікарні. Для цього минулого року з ініціативи голови ДПС України Олександра Клименка був випущений мультфільм "Місто мрії", в якому на прикладі героїв мультфільму показується, як добре жити в місті, де всі платять податки, і як погано тим, хто цього не робить. Голова облДПС висловив упевненість, що змінити ставлення до сплати податків можна: мине небагато часу, і в Україні буде побудоване таке "місто мрії", де всі будуть розуміти необхідність сплати податків і з задоволенням це робити.

На питання, чому для популяризації мультфільму вибрали транспорт, голова облДПС зазначив, що трамвай і тролейбус - завжди на очах перехожих, вони подивляться і замисляться над тим, що за герої там зображені, і захочуть подивитися мультфільм разом із дітьми. За словами А.Роздайбеди, податкова тісно співпрацює зі школярами та студентами, проводить спеціальні тренінги для співробітників, які потім ведуть роз'яснювальну роботу з дітьми.

Першими пасажирами міського транспорту, що популяризує мультфільм, стали вихованці дитячого будинку "Родина" (учні 1-4 класів, близько 20 осіб). Для них співробітники податкової служби провели екскурсію містом, розповіли, навіщо потрібно платити податки, провели вікторини та пригостили солодощами. Як відзначають у податковій, транспорт з кадрами з мультфільму приверне увагу не тільки перехожих, а й туристів, що особливо актуально напередодні проведення Євро-2012.

В Харькове появились трамвай и троллейбус с кадрами из мультфильма на тему налогов В Харькове появились трамвай и троллейбус с кадрами из мультфильма на тему налогов

 

Довідка "SQ". Дитячий анімаційний фільм "Місто мрії" створений за сприяння Державної податкової служби України на кошти Асоціації ветеранів ДПС. Головна ідея мультфільму - навчити дітей бути чесними і платити податки добровільно на благо суспільства.

Сценарій мультфільму був обраний на конкурсі з понад 300 робіт. Переможцем стала білоруська письменниця Людмила Богданова (творчий псевдонім - Ніка Ракітіна). За сюжетом мультфільму "Місто мрії" головні герої, маленькі Назар, Ганна та їхній батько, податковий інспектор Сан Санич Лелеко, потрапляють до казкової місцевості, де і відбуваються головні пригоди. Ще один герой казки, іграшкове мишеня Мишко, вирішує, що особистий добробут важливіший за все, і тікає, прихопивши з собою всі гроші і не сплативши податки. Життя в "Місті мрії" під загрозою. Сан Санич з дітлахами вирушають на пошуки Мишка.

Саундтрек до мультфільму створили Тамерлан та Альона Омаргалієва. Тамерлан виступив як композитора, а Альона стала автором тексту пісні. "Заплати податки і живи спокійно" - головна ідея композиції.