В районе Конного рынка демонтируют торговые павильоныНа Кінному ринку демонтують торговельні павільйони на торговельному майданчику ПФ "Ринок". Як розповіли 1 листопада "SQ" на торговельному майданчику, демонтаж пояснюють підготовкою території до Євро-2012. Згідно з планом благоустрою, в тому місці, де зараз перебувають кіоски, прокладуть дорогу. Нинішня дорога, що розділяє ПФ "Ринок" і Кінний ринок, буде розширена, по ній планується пустити тролейбус.

Як відзначили у ПФ "Ринок", дорогу розширять приблизно на п'ять метрів, тому доводиться зносити цілий ряд торговельних павільйонів. Павільйони побудовані з легкозбірних конструкцій, тому демонтаж буде закінчений за кілька днів. Дорожні робітники вже почали демонтаж бордюрів старої дороги.

Довідка "SQ". Територія навколо стадіону "Металіст" облаштовується до Євро-2012. Улітку на Кінному ринку встановили нові торговельні павільйони, на майданчику Харківського заводу ім.Фрунзе будують медіа-центр, упорядковують територію Харківського хлібозаводу № 2 (з боку вул.Кірова). Напрями благоустрою ринків області в цілому визначені обласною програмою удосконалення роботи роздрібних ринків до 2016 р., яку Харківська облрада ухвалила 16 червня 2011 р. Витрати Центрального ринку на благоустрій території складуть 1 млн.грн., Кінного ринку - 1 млн.грн., Ринку "Лоск" - 4 млн.грн.

У Харківській області 122 ринки та торговельні майданчики, у тому числі 54 - у Харкові. Загальна кількість торгових місць складає 71,6 тис., середня заповнюваність ринків 75-85%. У 2005-2010 рр. у реконструкцію ринків було інвестовано 100 млн.грн. (144 грн./кв.м).

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі і Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Згідно зі складеним УЄФА календарем, у Харкові зіграють команди групи "В": 9 червня 2012 р. - B1-B2, 13 червня - B1-B3 і 17 червня - B4-B1.