Апеляційний суд Харківської області 1 липня почав повторний розгляд справи 24-річного Артура Литвинова, якого звинувачують в умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть Юрія Мисика, брата голови фермерського господарства "Кегичівське", депутата Харківської міськради Володимира Мисика. Суд відразу ж переніс засідання на 7 липня, для того щоб ознайомитися з апеляцією адвоката підсудного, в якій він просить переглянути раніше винесений вирок. А. Литвинов не був доставлений до суду.

Як повідомила мати підсудного Тетяна Литвинова, конфлікт між її сином та Ю. Мисиком стався 18 січня 2008 р. в харківському нічному клубі "Компас". За словами Т. Литвинової, її син "заступився за незнайомих дівчат, яких п'яний Ю. Мисик хотів забрати з собою". А. Литвинов та Ю. Мисик вийшли на вулицю, щоб поговорити, після чого Ю. Мисик застосував щодо А. Литвинова газовий балончик. Підсудний вдарив його рукою в обличчя, Ю. Мисик впав і отримав травму голови. В результаті цієї травми Ю. Мисик помер. За словами Т. Литвинової, її син займався боксом.

Суд першої інстанції в листопаді 2009 р. визнав А. Литвинова винним за ч.2 ст.121 Кримінального кодексу України і засудив його до 10 років позбавлення волі. "Слідство і суд навіть не шукали дівчат, за яких заступився мій син, щоб допитати їх як свідків. Мій син уже майже три роки перебуває в СІЗО, де до нього застосовують тортури. Депутат В. Мисик чинив тиск і на слідство, і на суд , наші клопотання просто не приймають. Ми хочемо, щоб справу, нарешті, розглянули по справедливості ", - заявила Т. Литвинова.