Акція протесту проти використання в рекламі пива образів молоді може стати безтерміновою та всеукраїнською. Про це 1 липня повідомив журналістам голова Харківської профспілки студентів Максим Мусєєв. За його словами, після проведення пікету біля пивзаводу ВАТ "Сан ІнБев Україна" (Харків) профспілка винісла останнє попередження компаніям-виробникам пива. "У випадку, якщо вимоги студентів щодо обмеження реклами пивної продукції і заборони використання образу питущої молоді у рекламі не будуть виконані, Харківська профспілка студентів має намір вступити в переговори зі студентськими об'єднаннями інших міст України та запропонувати зробити акцію всеукраїнською", - заявив М. Мусєєв .

Як повідомила журналістам заступник голови Харківської профспілки студентів Анастасія Кобець, пивним компаніям дано місяць на те, щоб прибрати рекламу із зображенням питущої молоді, інакше студенти на невизначений термін заблокують роботу пивзаводів.

Довідка "SQ". Харківська профспілка студентів розповсюдив відкритий лист, адресований всім пивним компаніям, з проханням скоротити масову пропаганду пива. Після численних письмових та усних публічних звернень, на які не було ні відповіді, ні конкретних дій від керівництва пивних компаній, студенти вийшли на пікет.

29 червня біля будівлі харківського пивзаводу "Сан ІнБев Україна" (колишній "Рогань") пройшов пікет проти масової пропаганди пива, а також використання образів молоді і спортсменів у рекламі пива. В акції взяли участь більше трьохсот студентів харківських вузів, а також представники харківських громадських організацій (ХОО) "Ми разом", "Позитив", "Міст", "Ініціатива", Центр реабілітації наркозалежної молоді, "NEO-молодь", "Волонтери Ленінського району ". Близько 60 чоловік прикували себе ланцюгами до прохідної пивзаводу, заблокувавши рух вантажного автотранспорту. Ще близько двохсот чоловік утворили навколо заводу "живу стіну".