Близько 150 представників чорнобильських організацій Харкова 1 лютого продовжили бесстрокову акцію протесту на пл.Свободи, біля будівлі Харківської облдержадміністрації. Учасники пікету виступили за зняття з розгляду Верховною Радою законопроекту № 7562 "Про гарантії держави щодо виконання рішень суду", який був зареєстрований 14 січня.

В акції брали участь представники Харківського обласного об'єднання інвалідів Чорнобиля "Чорнобильський спас" та Харківської обласної організації "Союз Чорнобиль Україна". За словами голови організації "Чорнобильський спас" Бориса Короткова, в законопроекті пропонується надати Кабінету міністрів повноваження самостійно визначати розміри соціальних виплат і пільг чорнобильцям, "дітям війни", ветеранам Афганської війни, а також порядок їх виплат. "Тобто вони беруть наші пенсії в ручний режим, будуть давати нам такі пенсії, які захочуть, а не передбачені законодавством", - заявив Б.Коротков.

"Ми вимагаємо, щоб Харківська облдержадміністрація публічно підтримала наш "майдан" за скасування цього законопроекту", - заявив Б.Коротков. Він також зазначив, що акція протесту буде і далі продовжуватися щодня.

Довідка "SQ". 24 січня представники чорнобильських організацій Харкова почали безстрокову акцію протесту проти законопроекту "Про гарантії держави щодо виконання рішень суду",

У Харкові живе близько 14 тис. учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, що сталася 1986 р., в області мешкає 26 тис. чорнобильців.