Шість нових видів змагань поповнять програму зимових Олімпійських ігор у Сочі (Росія) в 2014 р. Про це 6 квітня повідомив сайт Міжнародного олімпійського комітету (МОК). До їх числа увійшли жіночі стрибки з трампліну, командні змагання в фігурному катанні та санному спорті, чоловічий і жіночий хаф-пайп, а також змішана біатлонна естафета.

"Безсумнівно, спортсмени та любителі спорту позитивно оцінять включення нових змагань до програми зимових Олімпійських ігор. Це цікаві змагання, які чудово доповнять існуючу програму, додадуть їй привабливості і збільшать кількість жінок, що беруть участь в Іграх", - зазначив президент МОК Жак Рогге.

Так, кількість розігруваних комплектів нагород на Іграх у Сочі, щонайменше, складе 92 (у Ванкувері-2010 - 86). При цьому в найближчі місяці експерти МОК, можливо, ухвалять рішення про включення до олімпійської програми ще кількох дисциплін, наприклад, підвиді фрістайлу і командного турніру у гірськолижників.

Довідка "SQ". Хаф-пайп - зимовий вид спорту, змагання з якого проходять у спеціальному спорудженні увігнутої конструкції, покритому снігом, що дозволяє спортсменам рухатися від однієї стіни до іншої, роблячи стрибки та виконуючи трюки.