Збірна України в рамках підготовки до чемпіонату Європи з футболу 2012 р. 1 червня провела товариський матч зі збірною Узбекистану, в якому перемогла з рахунком 2:0. Голи забили Анатолій Тимощук (54-а хв.) та Андрій Воронін (60-а).

На післяматчевій прес-конференції головний тренер збірної України Олег Блохін зазначив: "Як ми й очікували, в першому таймі гра виявилася важкою. Думаю, ви самі могли переконатися, що у збірної Узбекистану серйозна команда. У нас щось виходило, щось ні. В основному, через те, що гравці перебували в різному фізичному стані. Дисбаланс був колосальним! Другий тайм мені сподобався більше, але ми не використовували багатьох моментів. Що стосується поведінки Федецького і Хачеріді, то визнаю, поки нам не вдається зупинити їх пристрасть до спілкування з арбітром".

Головний тренер збірної Узбекистану підкреслив: "Збірна України - серйозний суперник, тому в першому таймі, вважаю, ми грали більш менш нормально. Поки сил вистачало. У другому таймі у суперника вийшли швидкісні гравці, це ускладнило нам життя, і ми пропустили швидкі голи. Після цього гра збилася. Загалом, вважаю, що в другому таймі ми грали погано".

Наступний товариський матч українська збірна проведе 6 червня в Донецьку на "Донбас Арені" проти збірної Франції.

Довідка "SQ". Матч Україна-Узбекистан пройшов у Києві, на стадіоні "Динамо" ім. В.Лобановського.

У складі збірної України грали: Дикань, Федецький, Кучер, Хачеріді, Шевчук, Тимощук (Кравченко), Гусєв (Назаренко, 71), Олійник (Кожанов, 46), Девіч (Селезньов, 59), Мілевський (Ротань, 46), Шевченко (Воронін, 46).

У складі збірної Узбекистану: Нестеров, Тухтаходжаєв (Філіпосян, 76), Джуран (Раджабов, 60), Муллажонов, Хайдаров, Ахмедов, Андрєєв (Карімов, 79), Турсунов, Бікмаєв, Шадрін (Карпенко, 56), Шацьких (Тураєв, 71 ).

Попередження: Муллажонов (30-а хв.), Шевчук (63-а).