Харківські автогонщики з команди "ХАДО Моторспорт" виступили на шостому етапі чемпіонату України з ралі, який 30 жовтня завершився в Алушті (АР Крим). Як повідомив "SQ" прес-секретар автомобільного клубу "Харків" Євген Пушкарьов, гонщик Станіслав Бесєдін, який виступав на "ВАЗ-2108" разом зі штурманом Олександром Донським, став срібним призером перегонів у заїздах класу "У10".

"На одній із спецділянок я пробив колесо, але ми вирішили не лагодити його, а їхати далі. У результаті на трьох колесах я приїхав другим. Після фінішу ми прикинули, що якби на спецділянці почали міняти покришку, то я став би третім. Отже, рішення продовжувати гонку без одного колеса було правильним", - зазначив С.Бесєдін.

Одночасно з етапом чемпіонату України проходив і етап Кубка України з ралі, в якому С.Бесєдін став переможцем у своєму класі.

Другий харківський екіпаж на чолі з Сергієм Костюковим (штурман Андрій Боровий), який брав участь у класі "У9" (автомобілі "ВАЗ-2108"), посів друге місце на етапі чемпіонату України і друге місце - на етапі Кубка України з ралі. "Друге місце трохи розчарувало, оскільки перемога була поруч. Але з урахуванням того, що це у мене був дебютний сезон у професійному ралі - раніше я брав участь тільки в аматорському, - і срібло потрібно визнати гарним результатом", - підкреслив С.Костюков.

Ще один представник "ХАДО Моторспорт" Микола Чмих, який виступає в заїздах класу "У10" (повнопривідні автомобілі "Subaru Impreza" з турбонаддувом), не зміг взяти участь у змаганнях. На завершальному етапі він повинен був стартувати на іншому автомобілі, оскільки його машину не встигли відновити після поломки на минулих змаганнях. Однак, за словами Є.Пушкарьова, на новому автомобілі ще на тренуванні згорів двигун - уперше за 15-річну історію команди. Тому взяти участь у 6-му етапі М.Чмих не зміг.

Після завершення етапів чемпіонату і Кубка України були підбиті підсумки всього сезону. Так, в особистому заліку С.Бесєдін став другим за результатами всього чемпіонату України. С.Костюков - також срібний призер чемпіонату. М.Чмих за підсумками сезону призового місця не зайняв. "Це був навчальний рік для мене, оскільки я перейшов у новий клас N-4, який повнопривідний. Спочатку він дійсно складний. Звичайно, виступив я в сезоні гірше, ніж хотілося б, але в принципі такого очікували", - зазначив М.Чмих.

За підсумками всього сезону в загальнокомандному заліку у Кубку України команда "ХАДО Моторспорт" зайняла перше місце, в чемпіонаті України - без призових місць.

Переможцем абсолютного заліку став Валерій Горбань із Києва і його команда "Mentos Ascania Racing".

Довідка "SQ". Чемпіонат України з ралі складається з шести етапів. Ведеться залік як в особистому заліку у кожному класі, так і в командному. Чемпіонат проводиться у класах: "N4" (повнопривідні машини з турбонаддувом), "У-12" (аналогічно, але без міжнародної омологації), "А-7" (моноприводні машини без наддуву, з двигуном до 2 л, з омологації), "У-10" (моноприводом, без наддуву, до 1,6 л), "У-9" (моноприводом, без наддуву, до 1,4 л).

Гонщик команди "ХАДО Моторспорт" М.Чмих, який виступає на "ВАЗ-2108" разом зі штурманом О.Вільчинським, у 2010 р. став чемпіоном України з ралі в класі "У10". Інший гонщик команди С.Бесєдін, який виступає на "ВАЗ-2108" з штурманом О.Донським, достроково став чемпіоном України з ралі в класі "У9." У командному заліку "ХАДО Моторспорт" у 2010 р. зайняла друге місце за підсумками всього чемпіонату, поступившись київській "Mentos Ascania Racing".