Харьковские гонщики стали серебряными призерами третьего этапа чемпионата Украины по ралли

Третій етап чемпіонату України з ралі відбувся 26-28 червня в м. Маріуполі (Донецька обл.). Харківські автогонщики, які виступають під прапором команди "ХАДО Моторспорт", стали срібними призерами третього етапу змагань.

Як повідомив "SQ" прес-секретар автомобільного клубу "Харків" Євген Пушкарьов, харківський екіпаж на чолі зі Станіславом Бесєдіним (штурман - Олександр Донськой), який виступає на ВАЗ-2108, в заїздах класу "У-9" зайняв перше місце. С. Бесєдін, який завоював минулого року звання чемпіона України з шосейно-кільцевих перегонів, наразі очолює першість в особистому заліку класу.

Харківський гонщик Микола Чмих, який виступає на ВАЗ-2108 разом зі штурманом Олександром Вільчинським, перервав свою серію перемог і посів друге місце в заїздах класу "У-10" (автомобілі з об'ємом двигуна до 1,6 л). За словами Є. Пушкарьова, спочатку харківський екіпаж втратив чимало часу в так званих бродах, де машина перетинає водні перешкоди, а потім автомобіль відмовив: зрізало деталь приводу, яку, за словами М. Чмиха, навіть теоретично зрізати не повинно було. Перемогу завдяки цьому отримав одесит Андрій Зізак. Але не дивлячись на відсутність позитивного результату в Маріуполі, в особистому заліку чемпіонату з цього класу М. Чмих зберіг лідерство.

Третій екіпаж від "ХАДО Моторспорт" на чолі з Антоном Кузьменком (штурман - Володимир Щербак), який був представлений в класі "N4" (повнопривідні автомобілі з турбонаддувом), зайняв четверте місце в своєму класі.

Четвертий етап чемпіонату України з ралі відбудеться 24-25 липня у Львові.

Довідка "SQ". Чемпіонат України з ралі попередньо складається з п'яти етапів. Ведеться залік як в особистому заліку в кожному класі, так і в командному. Харківська автомобільна команда "ХАДО Моторспорт" вперше виступає в чемпіонаті України з ралі. Раніше команда виступала в шосейно-кільцевих гонках.

Чемпіонат України з ралі проводиться в таких класах: N4 (повнопривідні машини з турбонаддувом), У-12 (аналогічно, але без міжнародної омологації), А-7 (моноприводних машини без наддуву, з двигуном до 2 л, з омологації), У- 10 (монопрівод, без наддуву, до 1,6 л), У-9 (монопрівод, без наддуву, до 1,4 л).

Омологація - виготовлення машини згідно прийнятих міжнародних стандартів. Зазвичай такі автомобілі купуються за кордоном у спеціалізованих компаній.