Чемпіонат світу з легкої атлетики серед юніорів відбувся 19-25 липня в м.Монктон (Канада). Харківська легкоатлетка Ганна Єрмакова показала п'ятий результат (6 м 06 см) у фінальних змаганнях турніру зі стрибків у довжину. Переможницею, стрибнувши у своїй кращій спробі на 6 м 41 см, стала Ірісдаймі Еррера (Куба). Срібну медаль отримала Вупін Вань (6 м 23 см), бронзову, другу і останню для української спортивної делегації на цьому чемпіонаті, завоювала інша українська спортсменка - Маргарита Твердохліб (Донецька обл.), що показала результат 6 м 20 см.

Харків'янин Ігор Григоров у змаганнях стрибунів у висоту, подолавши планку на висоті 2 м, не потрапив до фінальної частини змагань. Чемпіоном у цій дисципліні став Мутаз Есса Барші (Катар) - 2 м 30 см, друге місце у Девіда Сміта (США) - 2 м 24 см, третє - Тобе Наото (Японія) - 2 м 21 см.

Більше за всіх медалей на чемпіонаті в Монктоні завоювали легкоатлети Кенії - 15 (сім золотих і по чотири срібних та бронзових). У команди США також 15 медалей (шість золотих, п'ять срібних і чотири бронзові). Третіми стали росіяни: чотири "золота", три "срібла" і дві "бронзи". Українські легкоатлети з двома бронзовими медалями - на 36-му місці. Про це повідомив сайт Федерації легкої атлетики України

Довідка "SQ". У чемпіонаті світу з легкої атлетики серед юніорів можуть виступати спортсмени не старше 19 років. На юніорському чемпіонаті з легкої атлетики в м.Монктон Україну представляли 23 спортсмени, серед них - три харківських легкоатлета. Крім Г.Єрмакової та І.Григорова, в Монктон виступив стрибун з жердиною Віталій Цепілов (22 липня показав результат 5 м і посів сьоме місце). Також 22 липня українська команда завоювала свою першу медаль на чемпіонаті - Юлія Курило (Донецьк) з результатом 53 м 96 см стала бронзовим призером у змаганні метальниця диска.