Чемпіонат світу з легкої атлетики серед юніорів відбувається  19-25 липня в м.Монктон (Канада). Харківський легкоатлет Віталій Цепілов 22 липня показав сьомий результат у фінальних змаганнях турніру зі стрибків з жердиною. В. Цепілов з першої спроби взяв висоту 4 м 85 см, потім - 5 м, але не зміг подолати висоту 5 м 10 см. Переможцем змагань у цій дисципліні (з особистим рекордом 5 м 50 см) став представник Росії Антон Івакін. Срібний призер (з результатом 5 м 40 см) - Клаудіо Стеччі (Італія), бронзовий (5 м 35 см) - Ендрю Сеткліфф (Великобританія).

Також 22 липня українською командою була завойована перша медаль чемпіонату: Юлія Курило (Донецьк) з результатом 53 м 96 см стала бронзовим призером у змаганні метальниць диска. Була першою тут Яйме Перес (Куба) - 56 м 01 см, друге місце у Айрін Пендлетон (США) - 54 м 96 см.

Харків'янка Ганна Єрмакова показала в Монктоні в кваліфікаційних змаганнях зі стрибків у довжину дванадцятий результат (5 м 75 см), що дало їй право виступити у фінальній серії. Фінальні змагання зі стрибків у довжину серед дівчат розпочнуться 24 липня о 01 год 50 хв. за київським часом.

Довідка "SQ". У чемпіонаті світу з легкої атлетики серед юніорів можуть виступати спортсмени не старше 19 років. На юніорському чемпіонаті з легкої атлетики в м.Монктон Україну представляють 23 спортсмена.