Чотирнадцять харківських спортсменів отримали ліцензії на участь у літніх Олімпійських іграх, які у 2012 р. пройдуть у Лондоні (Великобританія). Про це повідомив голова Харківського обласного відділення (ХОО) Національного олімпійського комітету (НОК) України, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у ході засідання звітно-виборної асамблеї ХОО НОК України. За його словами, спортсмени Харківської області завоювали ліцензії в таких видах спорту: легка атлетика - 2 ліцензії, стрибки у воду - 2 ліцензії, стрільба з лука - 3 ліцензії, важка атлетика - 2 ліцензії, тхеквондо ВТФ - 2 ліцензії, вільна боротьба - 1 ліцензія, плавання - 1 ліцензія, бокс - 1 ліцензія.

М.Добкін підкреслив, що у 2011 р. на підтримку спортсменів-олімпійців витратили понад 700 тис.грн. спонсорських коштів. Сюди увійшло відрядження спортсменів на ліцензійні турніри, придбання спортивного обладнання, а також матеріальна допомога для більш якісного харчування. В ході звітно-виборної асамблеї почесними грамотами ХОО НОК були відзначені Давид Чихладзе за фінансову допомогу федерації фехтування, Юрій Сапронов - федерації бадмінтону, В'ячеслав Стерін і Віктор Суботін - федерації легкої атлетики, Олександр Василенко - федерації стрільби з лука, Єгор Доровський - федерації важкої атлетики, Олександр Кагановський - федерації дзюдо.

Довідка "SQ". Як повідомив раніше М.Добкін, харківські спортсмени, які претендують на участь у літніх Олімпійських іграх, отримуватимуть додаткове фінансування. Загальна сума фінансування становитиме 5 млн. 600 тис.грн. За словами М.Добкіна, якщо спортсмен отримає ліцензію на участь в Олімпійських іграх, то фінансова підтримка йому буде надаватися аж до від'їзду до Лондона.

Олімпіада-2012 - тридцяті за рахунком літні Олімпійські ігри. Вони пройдуть у Лондоні з 27 липня до 12 серпня. Лондон стане першим містом, яке прийме ігри вже втретє (раніше Олімпіада проходила там у 1908 і 1948 рр.).