Харків'янка Данила Мельник 19 липня до двох золотих медалей у дисципліні "Слалом-1" в одиночній байдарці і каное на чемпіонаті України з гребного слалому серед юнаків та дівчат додала ще дві - в дисципліні "Швидкісний спуск". Чемпіонат відбувається 19-21 липня в м.Богуславі (Київська обл.), на річці Рось. Про це "SQ" повідомила головний секретар змагань Любов Редькіна. У чемпіонаті беруть участь спортсмени двох вікових категорій - 1996-1997 р.н. (старші юнаки і дівчата) та 1998-1999 р.н. (молодші юнаки і дівчата).

19 липня у вечірній програмі чемпіонат продовжився змаганнями у дисципліні "Швидкісний спуск". Серед байдарочників чемпіоном серед юнаків молодшого віку знову став харків'янин Руслан Пестов (в ранковій програмі він був найсильнішим у слаломі-1), а його земляк Ігор Гніденко став срібним призером серед старших юнаків. Представники Харкова Євген Петрухін і Альберт Ішханьянц завоювали золоті нагороди у класі каное-двійка серед юнаків старшого віку. У ранковій програмі Є. Петрухін і А. Ішханьянц, також як Р. Пестов, були першими в своїй віковій категорії в каное-двійці в слаломі-1. Призером чемпіонату в швидкісному спуску став також харків'янин Станіслав Бурба - друге місце серед юнаків молодшого віку в каное.

Довідка "SQ". Гребний слалом - дисципліна веслування на байдарках і каное, подолання на швидкість розміченою воротами дистанції: ділянки порожистої річки або штучної траси (швидкість потоку води повинна бути не менше 2 м/сек.). У швидкісному спуску слаломні ворота на трасі відсутні, по суті - це змагання зі швидкісного подолання водної порожистої дистанції.

На чемпіонаті України серед юнаків та дівчат у Богуславі дистанція в дисципліні "Швидкісний спуск" - 550 м.