Чемпіонат України з гребного слалому серед юнаків та дівчат відбувється 19-20 липня в м.Богуславі (Київська обл.) на річці Рось. Про це "SQ" повідомила головний секретар змагань Любов Редькіна. У чемпіонаті беруть участь спортсмени двох вікових категорій - 1996-1997 р.н. (старші юнаки і дівчата) та 1998-1999 р.н. (молодші юнаки і дівчата). 19 липня чемпіонат стартував змаганнями в дисципліні "Слалом-1". Серед байдарочників чемпіоном серед юнаків молодшого віку став харків'янин Руслан Пестов. Його земляки Ігор Гніденко та Олександр Бондар стали, відповідно, срібним та бронзовим призерами серед старших юнаків, а переміг тут Костянтин Руденко (Вінниця).

Харків'янка Данііла Мельник стала чемпіонкою країни серед старших дівчат у дисципліні "Слалом-1" і на байдарці, і в каное. Представники Харкова Євген Петрухін і Альберт Ішханьянц завоювали золоті нагороди у класі каное-двійка серед юнаків старшого віку. Призерами чемпіонату в "Слаломі-1" стали також харків'яни Валерія Семененко (2-е місце серед молодших дівчат, байдарка), Станіслав Бурба (2-е, мл. юнаки, каное) і Анастасія Юнашева (третє, ст. дівчата, байдарка).

Довідка "SQ". Гребний слалом - дисципліна веслування на байдарках і каное, подолання на швидкість розміченою воротами дистанції: ділянки порожистої річки або штучної траси (швидкість потоку води повинна бути не менше 2 м/с). Залежно від довжини дистанції, кількості воріт, швидкості течії і т. п. траси діляться на 5 категорій труднощі. Змагання проводяться на трасах довжиною 250-400 м з 18-25 воротами. Ворота складаються з двох звисаючих з горизонтально натягнутого тросу віх, пофарбованих у біло-зелений ("прямі ворота" - повинні проходитися за течією) або біло-червоний ("зворотні ворота" - повинні проходитися проти течії) кольору. Ворота нумеруються в порядку їх проходження (номери вказані на спеціальних табличках над воротами). За проходження воріт з помилками до підсумкового часу додається штраф: 2 сек. - за неправильне проходження з торканням вешек човном, веслом або будь-якою частиною тіла; 50 сек. - за пропуск воріт, проходження воріт у неправильному напрямку або у перевернутому положенні.

На чемпіонаті України серед юнаків та дівчат у Богуславі дистанція в дисципліні "Слалом-1" - 250 м з 19-ма воротами, 6 з яких - ворота зворотного ходу.