Харьковские детские футбольные команды сыграют под флагами иностранных консульствВісім дитячих футбольних команд, які вийшли до півфіналу дитячого футбольного турніру Харківського району "Футбол для всіх", присвяченого Євро-2012, будуть захищати честь іноземних консульств. 18 травня в Пісочинському колегіумі відбулося жеребкування представництв іноземних держав і команд-півфіналістів, яке визначило, під прапором якої країни і в чиїй футбольній формі гратимуть юні футболісти. Команди розподілилися між генеральними консульствами Австрії, Вірменії, Польщі, Росії, Словенії, Чехії, а також українсько-норвезьким центром культури та співпраці ім. Фрітьофа Нансена, ще одна команда в півфіналі буде представляти Україну.

У церемонії взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, генеральний консул Республіки Польщі в Харкові Ян Гранат, генеральний консул Російської Федерації в Харкові Всеволод Філіпп, почесний консул Чеської республіки в Харкові Олег Чигринов.

Як повідомив М.Добкін, команда-переможець у серпні 2011 р. зіграє зі своїми однолітками товариський матч у Раконіевіці (Польща) й отримає запрошення на тренування команд-учасниць Євро-2012.

"Ми дамо завдання всім районам підхопити досвід Харківського району. Головна ідея - якомога більше дітей охопити заняттями спортом. У Харківському районі, який став піонером з проведення таких турнірів, брали участь у змаганнях усі школи району", - підкреслив губернатор.

За словами Я.Граната, в рамках турніру пройде фотоконкурс "Футбол для всіх!", який стартує 1 серпня, роботи прийматимуться до 31 жовтня. "На конкурс можна надсилати до двох фотографій високої якості, присвячених турніру "Футбол для всіх!" та підготовці до нього. Підсумки конкурсу будуть підведені в листопаді, і кращі фотографії будуть об'єднані в альбом, а також представлені на спеціальній виставці", - зазначив консул .
Харківські дитячі футбольні команди зіграють під прапорами іноземних консульств Харківські дитячі футбольні команди зіграють під прапорами іноземних консульств

Харьковские детские футбольные команды сыграют под флагами иностранных консульств Харьковские детские футбольные команды сыграют под флагами иностранных консульств

 

Довідка "SQ". У турнірі "Футбол для всіх" взяли участь 50 команд, які складаються з учнів шкіл Харківського району у віці 13-14 років.