Малі олімпійські ігри "Діти Харкова" стартують у Харківській області 10 листопада. Про це 9 листопада повідомили журналістам начальник Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Роман Шаповал та начальник Головного управління з питань сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця, передає сайт ХОДА.

Планується, що в першому етапі - внутрішньошкільних змаганнях - візьмуть участь 6 тис. 113 команд (118 тис. 847 учнів і 18 тис. 339 батьків).

"Від жодної школи області не надійшло відмови від участі в іграх. Там, де кількість учнів у класах не доходить до мінімально необхідної для команди (двадцять осіб), ми будемо формувати збірні, і всі бажаючі обов'язково візьмуть участь в іграх", - зазначив Р.Шаповал.

"Ми ведемо переговори, щоб на відкриття районного етапу ігор приїхали члени Національного олімпійського комітету і відомі харківські олімпійські чемпіони", - зазначив Д.Перепелиця.

Довідка "SQ". Малі олімпійські ігри - спільний проект Харківської міськради та Національного олімпійського комітету України, спрямований на пропаганду здорового способу життя та залучення школярів до занять спортом. В іграх беруть участь учні 3-8-х класів, їх батьки і класні керівники. У Харкові ці змагання проводяться третій рік поспіль.