Хокейний клуб "Динамо" Харків - СДЮШОР-95" у новому сезоні планує брати участь у Молодіжній хокейній лізі (МХЛ) України. Про це 10 травня в прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" повідомив генеральний менеджер команди Олексій Левченко. За його словами, протягом півроку з керівництвом Професійної хокейної ліги (ПХЛ) обговорюється питання про створення та стратегії розвитку молодіжної ліги, розробляються необхідні документи. "Справа в тому, що ця ліга дійсно потрібна сьогодні в Україні для розвитку хокею. Молодь повинна удосконалюватися, щоб потрапити потім до дорослих команд. І не дуже важливо, яка кількість команд буде в МХЛ, тому що без розвитку молодіжного хокею неможливий розвиток нормальних клубів, які будуть виступати на високому рівні", - зазначив О.Левченко.

Він розповів, що брати участь у МХЛ уже готові київські молодіжні клуби "Сокіл", "Крижинка" й донецький "Донбас". "Найближчим часом стане зрозуміло, хто готовий, скільки буде команд. Харків'яни, наприклад, давно готові. У нас для цього є тренерський склад, певний досвід. Адже протягом року клуб "Динамо" Харків - СДЮШОР-95" виступав у юніорському чемпіонаті України, де зайняв четверте місце, в чемпіонаті Росії з хокею МКС "Хокей "Регіон-центр". Також наші хлопці грали за кордоном з молодіжними командами з Німеччини та Чехії. Головне, що кістяк команди - харків'яни. Резерви ще є, головне - розвивати хокей", - підкреслив О.Левченко.

Тренер хокейного клубу "Динамо" Харків - СДЮШОР-95" Олексій Галкін в ході прес-конференції також підбив підсумки сезону. "Результатом сезону не зовсім задоволений, але, на жаль, хлопці хворіли, особливо в найпотрібніший момент. Але багато гравців зарекомендували себе в цьому сезоні добре. Хотілося б виділити нашого воротаря Максима Шевчука, якого викликали до збірної, а також Руслана Максименка, Максима Качмара, Дмитра Кузьменка, Руслана Крикливенка, Богдана Піддубного, Олександра Щербаня, які впродовж двох сезонів тримають марку нашої команди. Від них йде заряд на роботу всім іншим. Думаю, що на наступний рік у них будуть хороші шанси потрапити до збірної України", - зазначив О.Галкін.

Він додав, що в липні відбудуться літні збори, після якого стане зрозуміло, хто продовжить грати за команду, оскільки багато хлопців цього року вступають до ВНЗ.

Довідка "SQ". Хокейний клуб "Динамо" Харків - СДЮШОР-95" утворений у 2011 р. З 2003 р. хокеїсти цієї команди виступали під назвою "СДЮШОР Харків". Головний тренер команди - Олексій Галкін, другий тренер - Денис Пазій. У 2011 р. у чемпіонаті України з хокею з шайбою серед юнаків 1995-1996 рр. народження брало участь 7 команд: "Дружба-78" (Харків) - 1 місце, "Крижинка-95" (Київ) - 2 місце, "Білий Барс" (Бровари) - 3 місце, "Динамо" (Харків) - 4 місце, "Сокіл-95" (Київ) - 5 місце, "Крижинка-96" (Київ) - 6 місце і "СДЮШОР-96" (Харків) - 7 місце.