Харківський "Металіст" 7 листопада в матчі 16-го туру чемпіонату України з футболу серед команд Прем'єр-ліги вдома програв сімферопольської "Таврії" з рахунком 2:3. Голи у сімферопольців забили Антон Шиндер (2-а хв.), Андрій Корнєв (9-а), Андрій Донець (31-а). У харків'ян відзначилися Тайсон (45 +1) і Денис Олійник (45 3).

Головний тренер "Металіста" Мирон Маркевич на післяматчевій прес-конференції зазначив: "Виходячи з результату, ми не відновилися після матчу з "Сампдорією". Але так грати в обороні, хоч ми і не в тонусі, не можна. Починати з 0:3. .. Таке враження, що у нас там просто нікого не було. Звичайно, важко відіграти три м'ячі, але пізніше видно було, що намагалися хлопці, хотіли забити, і були моменти, щоб зрівняти рахунок. Не хочу нікого образити, але "Таврія" , не найсильніша команда в Україні, забиває три м'ячі. Нам потрібно зараз, у першу чергу, думати про оборону".

Головний тренер "Таврії" Валерій Петров підкреслив: "Що стосується ігор, є така заставка від Мирона Богдановича - розвесела гра вийшла, на нервах. Багато забитих м'ячів. Я хочу подякувати своїм хлопцям за самовіддачу, за бажання, яке було на футбольному полі. Ми обіграли дуже сильну команду. Я надалі бажаю харків'янам лише успіхів. І в чемпіонаті, і на євроарені".

Набравши у 16 матчах 31 очко, "Металіст" займає 3-е місце в турнірній таблиці.

Матч 17-го туру "Металіст" проведе 13 листопада вдома проти ПФК "Севастополь".

Довідка "SQ". У складі "Металіста" грали: Дишленкович - Бордіян, Папа Гуйє, Обрадович, Валяєв, Едмар, Хав'єр, Тайсон, Фініньо, Романчук, Девіч.

У складі "Таврії": Стойко - Гуменюк, Джуричич, Монахов, Донець, Платон, Корнєв, Маркович, Любеновіч, Шиндер, Ідахор.

Попередження: Валяєв (35), Гуйє (64), Олійник (78) - Гуменюк (12), Стойко (84), Маркович (89).