Асоціація пляжного волейболу України (АПВУ) провела 3-6 червня в м. Феодосії (АР Крим) відкритий Кубок України з пляжного волейболу серед ветеранів. Про це "SQ" повідомив президент волейбольного клубу (ВК) "Кенгуру" (Харків) Андрій Афанасьєв. У турнірі взяли участь 28 команд з Біловодська (Луганська обл.), Донецька, Євпаторії (АР Крим), Києва, Луганська, Миколаєва, Одеси, Сімферополя, Феодосії і Харкова, а також з російських Краснодара, Липецька, Москви, Санкт-Петербурга і Сочі.

Вищий щабель п'єдесталу посіла харківська команда "Пілот" у складі Дмитро Пшеничников - Олександр Печериця. Друге місце у міжнародного дуету Микола Звєрєв (Москва) - Олег Мірошник (Біловодськ, Луганська обл.). Третє і четверте місця дісталися, відповідно, командам "78-й регіон" (Володимир Ткаченко, Санкт-Петербург - Олексій Ловцов, Москва) і "СМАРТ" (Андрій Афанасьєв та Юрій Горчанюк, Харків).

Довідка "SQ". У відкритому Кубку України з пляжного волейболу в м. Феодосії брали участь гравців у віці від 40 років.

У складі команди з пляжного волейболу грає дві людини. Розмір майданчика - 16 на 8 м. Висота сітки - 2 м 43 см. Змагання з пляжного волейболу проводяться просто неба і на піщаному покритті.