"З боксером такого високого рівня, як ДеМаркус Корлі, я ще не зустрічався", - заявив 5 листопада журналістам колишній інтерконтинентальний чемпіон за версією IBF у першій напівсередній вазі харків'янин Сергій Федченко, коментуючи свій майбутній бій у Харкові.

"Суперник досить слизький, жорсткий, досить брудний, який може використовувати неспортивні прийоми. Наприклад, такі, як удари головою. Тому треба бути напоготові. Якийсь страх присутній, але це скоріше спортивна злість, яка потім, сподіваюся, переросте в перемогу", - зазначив С.Федченко.

За його словами, до України боксер такого рівня ще не приїжджав. "Д.Корлі тричі був чемпіоном світу за версією WBO у своїй ваговій категорії. Він бився з Мігелем Анхелем Котто, Флойдом Мейвезером. А це еліта світового боксу. Думаю, під час бою мені буде видніше, що можна протиставити такому суперникові", - підкреслив С.Федченко і додав, що розраховує на підтримку харківських уболівальників.

Як повідомив тренер харківського боксера Віктор Демченко, підготовка до бою почалася два місяці тому. "Спочатку була базова підготовка у Карпатах. Потім - спеціалізована робота в Харкові. Для С.Федченка постаралися знайти гідних спаринг-партнерів. Їх було 5. Учора Сергій успішно провів 12-раундовий спаринг. Можна сказати, що пік підготовки вже пройшов", - зазначив В.Демченко.

Довідка "SQ". 12-раундовий поєдинок за вакантний титул чемпіона Європи за версією WBO між С.Федченко і Д.Корлі відбудеться 13 листопада в харківському Палаці спорту (початок - о 18.00). Пряма трансляція бою - на телеканалі "Інтер".

С.Федченко народився 10 квітня 1981 р. у Харкові. У змаганнях серед професіоналів провів 27 боїв, здобув 26 перемог (13 - нокаутом), 1 поразка. Перший бій серед професіоналів провів 10 березня 2002 р. 17 травня 2008 р. у Харкові С.Федченко виграв бій за звання інтерконтинентального чемпіона за версією IBF у суперлегкій вазі у Пітера Симо (Уганда). 22 квітня 2009 р. у Харкові С.Федченко захистив титул у поєдинку проти Дієго Хесуса Понсе (Аргентина). Харківський боксер у сьомому раунді отримав перемогу нокаутом. 17 вересня 2009 р. у м. Дніпропетровську С.Федченко не зміг відстояти свій титул інтерконтинентального чемпіона за версією IBF у першій напівсередній вазі, поступившись південноафриканському боксеру Кайзерові Мабузе за очками.

ДеМаркус Корлі (народився 3 червня 1974 р. у Вашингтоні, США) - американський боксер-професіонал. Чемпіон світу в 1-й напівсередній ваговій категорії (версія WBO, 2001-2003). На професійному рингу провів 52 бої, здобув 37 перемог (22 нокаутом), 14 поразок і 1 нічию. За свою 14-річну боксерську кар'єру американець провів сім чемпіонських поєдинків, здобувши в них три перемоги. 11 разів бився з чинними, колишніми і майбутніми чемпіонами світу.