Дирекція Прем'єр-ліги (ПЛ) 5 травня ухвалила рішення відхилити протест ФК "Карпати" (Львів), поданий клубом на результат матчу 27-го туру чемпіонату України серед команд Прем'єр-ліги з футболу (матч відбувся 30 квітня). Про це повідомила прес-служба Прем'єр-ліги.

Львівський клуб наполягав, що, починаючи з 46-ї хвилини матчу "Металіст" - "Карпати", у складі харківського клубу на полі знаходилися одночасно вісім легіонерів, що суперечить регламенту змагань.

Причину відмови в задоволенні протесту назвав виконавчий директор ПЛ Максим Бондарєв: "Справа в тому, що голкіпер "Металіста" Володимир Дишленкович є громадянином України, що підтверджується наданими в Прем'єр-лігу заявочними документами, тобто не є футболістом-легіонером. Ще на спортивний сезон 2009/2010 рр. він був заявлений для участі в змаганнях як українець і мав виданий ФФУ паспорт футболіста-українця. Значить, у матчі з "Карпатами" у складі "Металіста" виступало семеро легіонерів, тому підстави для задоволення протесту відсутні".

Якби протест "Карпат" задовольнили, "Металісту" зарахували б технічну поразку з рахунком 0:3.

Довідка "SQ". Після матчу 27-го туру Прем'єр-ліги чемпіонату України керівництво ФК "Карпати" направило офіційного листа, у якому вказало, що, починаючи з 46-ї хвилини матчу "Металіст" - "Карпати", у складі господарів поля перебувало відразу 8 гравців, що підпадають під визначення "легіонер", тоді як згідно чинного регламенту змагань на полі одночасно можуть перебувати не більше 7 іноземців.

У разі відхилення Прем'єр-лігою протесту львів'яни мали намір подати апеляцію до Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ.

"Я переконаний, що наша позиція повністю аргументована. Хоча підтверджую, що даний пункт регламенту є абсолютно непродуманим. Саму ідею подібного обмеження для натуралізованих легіонерів я підтримую, але треба було як слід опрацювати цей пункт. Причому в цьому є вина і нашого клубу, адже регламент був відправлений на розгляд всім клубам. Однак якщо вже такий пункт у регламенті є, його потрібно виконувати", - підкреслив в інтерв'ю генеральний директор "Карпат" Ігор Дедишин.