"Проведення матчу зірок баскетбольної Суперліги-2011 в нашому місті - це стимул до розвитку харківського баскетболу", - заявив 5 квітня журналістам директор Департаменту з питань сім'ї, молоді та спорту Харківської міськради Андрій Хижняк. За його словами, міська влада підтримала ініціативу проведення цього матчу з метою розвитку в Харкові баскетбольного руху.

"Харків уже давно є кузнею кадрів для баскетбольних гравців, і ми сподіваємося, що скоро наше місто буде прославляти баскетбольна команда, яка зможе приймати участь у світових чемпіонатах", - зазначив А.Хижняк.

Як підкреслив генеральний директор Асоціації баскетбольних клубів України (АБКУ) "Суперліга" Альгімантас Павілоніс, окрім самого матчу свято баскетболу буде включати конкурс захисників, триочкових кидків і слем-данків. Також перед харків'янами виступлять кращі черлідери України і група "Танок на майдані Конго". Крім того, за словами А.Павілоніса, серед глядачів буде розіграна поїздка на двох до Литви на фінал Євробаскету-2011.

Як повідомив А.Хижняк, ціни на квитки становлять від 20 до 150 грн. "Мешкнацям інших міст можна замовити квитки заздалегідь, звернувшись до АБКУ. 300 квитків на матч зірок Суперліги будуть розподілені між соціально незахищеними мешканцями Харкова. Це діти, члени малозабезпечених сімей і люди пільгової групи населення, які небайдужі до спорту, але не мають можливості потрапити на матчі такого рівня", - додав А.Хижняк.

Матч і розважальна програма будуть транслюватися 11 квітня в прямому ефірі на телеканалі "2 +2".

Довідка "SQ". Матч зірок баскетбольної Суперліги пройде 10 квітня у харківському Палаці спорту "Локомотив". У матчі зустрінуться команди "Україна" та "Легіон". Початок матчу - о 13.00.

Склади команд: "Україна" - стартова п'ятірка: Денис Лукашов ("Будівельник"), Ростислав Кривич ("Одеса"), Дмитро Глєбов ("Донецьк"), Дмитро Корабльов ("Кривбасбаскет"), В'ячеслав Кравцов ("Донецьк"). Запасні: Дмитро Забірченко ("Будівельник"), Олександр Рибалко ("Ферро"), Максим Пустозвонов ("Азовмаш"), Андрій Агафонов ("Будівельник"), Ігор Зайцев ("Кривбасбаскет"), Андрій Кальніченко ("Хімік"), Віталій Коваленко ("Київ").

"Легіон" - Стартова п'ятірка: Деррік Зіммерман ("Говерла"), Стівен Буртт ("Дніпро"), Брайан Грін ("Миколаїв"), Майкл Фрейзер ("Дніпро"), Ерік Колмен ("Говерла"). Запасні: Рамел Каррі ("Азовмаш"), Фредерік Хаус ("Азовмаш"), Зак Морлі ("Будівельник"), Кріс Оуенс ("Азовмаш"), Деметріус Александер ("Азовмаш"), Крістіан Бернс ("Ферро"), Aлан Віггінс ("Політехніка-Галичина").

Слем-данк - вид кидка в баскетболі, при якому гравець вистрибує вгору і однією або двома руками кидає м'яч крізь кільце зверху вниз.

Черлідінг - вид спорту, який поєднує в собі елементи шоу та видовищних видів спорту (танці, гімнастика та акробатика).