ФК "Металіст" (Харків) подав до Спортивного арбітражного суду в Лозанні (Швейцарія) заяву про апеляційне оскарження рішення Апеляційного комітету (АК) Федерації футболу України (ФФУ) від 19 жовтня 2010 р. Про це повідомив офіційний сайт клубу. У цій заяві клуб вимагає скасування рішення АК ФФУ, включаючи скасування визнання матчу "Металіст" - "Карпати" сезону 2007/2008 рр. договірним; скасування всіх санкцій, накладених на ФК "Металіст"; відшкодування всіх витрат, понесених ФК "Металіст" у зв'язку із цією справою.

Президент ФК "Металіст" Олександр Ярославський заявив: "Як я і обіцяв харків'янам і всім уболівальникам, ми йдемо до Лозанни, щоб добитися справедливості".

Довідка "SQ". 1 лютого 2010 р. на засіданні виконкому ФФУ президент федерації Григорій Суркіс заявив, що ФК "Карпати" надав відеозапис визнання колишнього гравця команди про договірний характер матчу з "Металістом". Йдеться про гру 26-го туру чемпіоната-2007/08, у якій "Металіст" вдома виграв у "Карпат" з рахунком 4:0. За словами футболіста львівського клубу, "майже вся команда вступила в змову з представником харківського футболу, близьким до "Металіста", за що отримала солідну фінансову винагороду".

Пізніше КДК ФФУ визнав, що матч "Металіст" - "Карпати" був договірним. Клуб був позбавлений дев'яти зароблених у цьому сезоні очок і засуджений до низки інших санкцій. Також на 9 очок оштрафовані львівські "Карпати". Результат матчу 17-го чемпіонату України "Металіст" - "Карпати" скасований, обом командам зараховано технічну поразку. Клуби оштрафовані на 25 тис. дол Є.Краснікову довічно заборонено займатися діяльністю, пов'язаною з футболом, президентові "Карпат" Петру Димінському - терміном на рік.

АК ФФУ в рішення, винесене КДК ФФУ, вніс деякі зміни. С.Лащенкову і Є.Краснікову замість довічного відсторонення від будь-якої діяльності у футболі дали п'ятирічну дискваліфікацію, а всі футболісти "Карпат", які брали участь у цій грі, дискваліфіковані на два роки умовно. Крім того, з клубів знімаються по дев'ять очок, але не в цьому сезоні, а в наступному. Також "Металіст" позбавлений бронзових нагород, завойованих в сезоні 2007/08.