Сборная Украины по гольфу выиграла у сборной мира на турнире, который прошел в Харькове

Міжнародний турнір з гольфу між збірною України та збірною світу пройшов 31 липня - 1 серпня в харківському "Superior Golf Club". За збірну України виступали 12 спортсменів, у тому числі харків'яни. Команду очолив український хокеїст Дмитро Христич. До збірної світу увійшли професіонали з числа іноземців, що працюють і грають у гольф в Україні. Команду очолив британець Клем Янг.

Проте збірна світу була представлена меншою кількістю учасників порівняно із запланованою (6 осіб), що вплинуло на формат проведення гри. За зміненим форматом турніру член команди збірної світу грав проти кожного з членів команди України. За результатами матчевої зустрічі першого дня рахунок склав 5:1 на користь України.

Другий день протистояння приніс перемогу збірній світу. Гра Ендрю Глена (Австралія), який виграв усі свої очки протягом двох днів, капітана команди К. Янга та Олександра Степанова (США) вивела команду світу вперед - 6,5:5,5. Але перемога молодих українських гольфістів Дмитра Вахненка та Руслана Гаркавенка, які зуміли обіграти гольфіста-професіонала з Росії Дениса Кур'яна, зробила можливою перемогу команди України в загальному рахунку за результатом двох днів. Підсумковий результат - 10,5:7,5 на користь України. Збірна України повторила рахунок минулорічного турніру.

Найдальший удар "Longest drive" під час турніру здійснив харків'янин Петро Волколуп. Найближчий удар до лунки числиться за М. Рєзніковим з Луганська.

Довідка "SQ". До недавніх пір в Україні проводилися лише індивідуальні турніри в різних форматах з урахуванням гандикапу і без, в основному клубні. У серпні 2009 р. у "Superior Golf Club" відбувся перший в історії України турнір у форматі матч-плей "Україна проти решти світу". Україну тоді представляли кращі гравці-аматори. На боці ж збірної світу виступили кращі гравці з числа іноземців, що проживають, працюють і грають у гольф в Україні. За підсумками дводенного протистояння перемогла команда України - 10,5:7,5.

Починаючи з цього року, цей турнір набув статусу офіційного і проводиться під егідою Всеукраїнської федерації гольфу. Єдиний у світі професійний турнір з гольфу, де гравець представляє не самого себе і навіть не країну, а цілий континент - це Кубок Райдера. Матчі Америки проти Європи дозволяють кращим гольфістам світу визначити, чий же гольф на сьогодні краще.