Фестиваль пляжного футболу пройде 2-4 липня в Харкові, на території ОСК "Металіст". Про це 1 липня повідомив журналістам директор Департаменту з питань сім'ї, молоді, спорту та підготовки до Євро-2012 з футболу Харківської міськради Віктор Христоєв. За його словами, змагання пройдуть на змонтованому мобільному стадіоні, який вміщає до 2 тис. осіб.

У матчах візьмуть участь команди Прем'єр-ліги: ФК "Металіст", ФК "Динамо" (Київ), ФК "Таврія" (Сімферополь), ПФК "Севастополь", ФК "Чорноморець" (Одеса), а також ФК "Львів".

Окрім футболу під час фестивалю пройдуть і інші спортивні змагання: Кубок черлідингу (танці на піску), Чемпіонат Асоціації пляжного футболу України з футволею, пляжне регбі. Перше Гран-прі фестивалю вже пройшло в Києві 18-20 червня. Після Харкова змагання також відбудуться в Одесі (23-35 липня) та Львові (20-24 серпня). Вхід на всі заходи фестивалю вільний.

Довідка "SQ". Матч фестивалю між "Металістом" і "Таврією", який відбудеться 3 липня (початок - о 14:00), буде транслюватися в прямому ефірі на телеканалі "Спорт-1".
Фестиваль пляжного футболу проводиться в рамках соціальної програми "Спорт проти наркотиків, тютюну та зловживання алкоголем" за підтримки Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту.