У Головному управлінні МВС України в Харківській області з особовим складом проводяться бесіди про те, що міліція повинна бути більш ввічлива з громадянами. Про це 25 червня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" повідомив заступник начальника Головного управління МВС України в Харківській області - начальник управління кадрового забезпечення Андрій Стародубцев.

"Вчора я спілкувався з полком патрульно-постової служби, де значиться 667 чоловік особового складу. Ось вони щодня виходять більш ніж на сто маршрутів вулицями міста і в області. Якщо цей патруль із двох-трьох осіб хоча б 3-5 разів на день привітається з людьми, переведе бабусю через дорогу, поспілкується з хлопцями біля школи або посміхнеться громадянам, то в день 500-1000 мешканців міста й області побачать, що міліція може і посміхатися, а не тільки шкіритися! Якщо люди будуть регулярно бачити свого дільничного, якщо працівники ДАІ будуть не тільки зупиняти машини за порушення, а й цікавитися, чи не потрібна допомога, то уявіть, в якій геометричній прогресії громадяни побачать, як міліція до них ставиться! Думаю, що і громадяни тоді стануть ближче до міліції", - зазначив А . Стародубцев.

За його словами, зараз перед особовим складом облуправління МВС поставлено завдання завжди носити форму. "Ми вимагаємо, щоб усі працівники міліції, яким належить носити форму, приходили в ній на роботу і йшли. Люди повинні бачити, що в місті присутня міліція. Хоча б з точки зору профілактики, коли співробітник міліції йде у формі, ми сподіваємося, що відкритих правопорушень на вулицях буде менше", - повідомив А. Стародубцев.