У готелі "Харків" на період проведення Євро-2012 заброньовані практично всі номери. Про це 20 квітня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" заявив президент ЗАТ "Готель "Харків" Олександр Давтян. За його словами, незаброньованими залишаються 40 номерів класу "люкс". "Я залишив ці номери для своїх гостей, які приїдуть 8 червня на святкування мого ювілею (цього дня О.Давтяну виповнюється 60 років - "SQ")", - зазначив власник готелю.

За його словами, передоплата за заброньовані номери від компанія "TuiTravel", яка розселяє всі цільові групи УЄФА в містах України та Польщі, що прийматимуть матчі Євро-2012, вже отримана. За словами О.Давтяна, вартість номерів у готелі "Харків" коливається від 100 до 1000 дол. на добу. Власник готелю зазначив, що в період проведення фінальної частини Євро-2012 вартість трохи зросте, але на скільки саме, не уточнив.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде з 8 червня до 1 липня в Польщі й Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. Згідно з жеребкуванням Євро-2012, у Харкові всі три матчі групового етапу зіграє збірна Нідерландів: 9 червня на стадіоні "Металіст" відбудеться матч Нідерланди-Данія, 13 червня - Нідерланди-Німеччина і 17 червня - Нідерланди-Португалія.