Усі готелі і ресторани Харкова, які мають намір приймати гостей Євро-2012, зобов'язані провести сертифікацію своїх систем безпеки та якості продукції. Про це 7 жовтня в прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" заявив генеральний директор ДП "Харківстандартметрологія" Михайло Будьонний. "Це не формальний привід, а основа для високої якості тієї послуги, що надають готелі та ресторани. Якщо цього не буде зроблено, то підприємство виключать з процесу. Крім того, сертифікація готелю не може бути проведена без сертифікації якості харчової продукції, яка там реалізується", - підкреслив гендиректор "Харківстандартметрології".

За його словами, "Харківстандартметрологія" систематично проводить роз'яснювальну роботу про цю процедуру для підприємств харчової промисловості та сфери обслуговування.

М. Будьонний також зазначив, що контролювати якість продуктів харчування в період проведення в Харкові Євро буде Державна інспекція із захисту прав споживачів. "Раніше ми як державний нагляд здійснювали контроль на підприємствах, а в роздрібній торгівлі цим займалося Управління захисту прав споживачів. Тепер діє система ринкового нагляду, у якій беруть участь сім активних осіб - облСЕС, інші контролюючі органи і в тому числі інспекція із захисту прав споживачів", - підкреслив М. Будьонний.