Слухати кримінальну справу стосовно екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко про махінації корпорації ЄЕСУ буде суддя Київського районного суду Костянтин Садовський. Про це повідомило видання "ГолосUA" з посиланням на голову Київського районного суду Світлану Шаренко.

За словами С.Шаренко, суд отримав від прокуратури Харківської області справу з обвинувальним висновком щодо Ю.Тимошенко. Жереб вести справу екс-прем'єра випав К.Садовскому, але поки попереднє засідання у справі не призначено. "Можливо, це буде на наступному тижні. Але рішення приймає сам суддя", - зауважила С.Шаренко.

 

Довідка "SQ". 29 березня прокуратура Харківської області передала до Київського районного суду Харкова кримінальну справу стосовно Ю.Тимошенко. Її звинувачують в організації заволодіння коштами держбюджету в особливо великих розмірах у період 1997-1998 рр. шляхом незаконного відшкодування податку на додану вартість (за ч.3 ст.27, ч.5 ст.191 КК); замаху на заволодіння грошовими коштами в особливо великому розмірі (за ч.3 ст.27, ч.2 ст.15, ч.5 ст.191 КК); несплаті податків корпорацією ЄЕСУ (ч.3. ст. 27, ч.3 ст. 121); несплаті прибуткового податку Ю.Тимошенко як фізичною особою (за ч.3 ст 212 КК); скоєнні службового підроблення (ч.3 ст.27, ч.2 ст.366).

Захист Ю.Тимошенко заявляє про безпідставність звинувачення, зокрема про те, що обвинувачення побудоване на недоведених усних вказівках, які нібито давала екс-прем'єр, будучи народним депутатом.