Колишній голова Харківської облдержадміністрації, голова Харківської облорганізації ВО "Батьківщина" Арсен Аваков зараз займається за межами України гуманітарними проектами. "Це стосується безпосередньо роботи нашого благодійного фонду "Ренесанс", - заявила 31 січня журналістам керівник фракції БЮТ у Харківській облраді, віце-президент благодійного фонду Людмила Бєлова.

За її словами, А.Аваков займається проектами фонду, пов'язаними з підготовкою і широкою демонстрацією фільму "Вірменська спадщина Європи". "Це один з абсолютно нових напрямків роботи нашого фонду. Це проект з виробництва фільмів, причому незвичайних. Це фільми, які виховують почуття патріотизму", - зазначила Л.Бєлова.

У якій країні А.Аваков знаходиться зараз, Л.Бєлова не уточнила. Вона підкреслила, що він обов'язково повернеться в Україну. На питання журналістів, коли це трапиться, Л.Бєлова відповіла: "Знаючи великий інтерес громадськості та преси і досить добре знаючи Арсена Борисовича, я думаю, що він не буде відмовчуватися. Я абсолютно впевнена в тому, що він скаже про це сам".

Довідка "SQ". Документальний фільм "Вірменське спадщина Європи", створений за фінансової та організаційної підтримки благодійного фонду "Ренесанс", розповідає про внесок вірменського народу у формування європейської культурної спадщини, європейської цивілізації.

На початку січня прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу за фактом незаконного відчуження протягом 2009 р. земельної ділянки площею 55 га на території Пісочинської селищної ради (Харківський район). За інформацією начальника Головного юридичного управління Харківської обладміністрації Костянтина Прокоп'єва, державні акти, на підставі яких одне з товариств з обмеженою відповідальністю придбало право власності на земельні ділянки з незаконно зміненим цільовим призначенням, підписані особисто А.Аваковим і колишнім керівником Головного управління Держкомзему в Харківській області Юрієм Алексієнком.

26 січня прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень головою Харківської облдержадміністрації Арсеном Аваковим. Справу порушено за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень, карається позбавленням волі терміном від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років).

Як повідомили в прес-службі облорганізації "Батьківщини", сьогодні близько 7.30 почався обшук у квартирі по вул. Дружби народів, 279, у якій раніше мешкав А.Аваков. Пізніше почався обшук у його квартирі на вул.Мироносицькій, 22.