Центральна контрольна комісія Партії регіонів (ПР) перевірить інформацію ЗМІ про те, що в одному з харківських університетів нібито примушують вступати до партії. Про це повідомив офіційний сайт ПР.

"Зараз масовий прийом до ПР завершений. Як зазначив в одному з останніх інтерв'ю перший заступник голови ПР Володимир Рибак, зараз навпаки ведеться жорсткий відбір за моральними і діловими якостями з тих, хто хоче стати членом ПР. Сьогодні ПР - найбільша в Європі. Ми маємо близько півтора мільйонів членів. Тому ПР не зацікавлена ​​в адміністративному тиску на громадян з метою примусового вступу. Випадок у Харкові схожий на провокацію. Однак контрольна комісія проведе ретельну перевірку інформації ЗМІ", - підкреслено в заяві.

Довідка "SQ". Видання "Главноє" поширило інформацію про те, що заступник декана факультету іноземної філології Харківського національного педагогічного університету ім. Г.Сковороди Володимир Борисов поширює серед студентів бланки заяв про вступ до Партії регіонів. "Мотив банальний до непристойності, зазначила студентка, не вступиш до партії - будуть проблеми на іспитах", - заявила виданню студентка ВНЗ.

В.Борисов відзначив, що студентам педуніверситету доводиться інформація про існування Партії регіонів і її молодіжного крила, є і бланки заяв про вступ до ПР, але "про примусовий вступ не йдеться в жодному разі". "У нас у ВНЗ навчаються і працюють представники різних партій, і якщо їх громадська чи партійна робота не заважає навчальному процесу, то ніяких проблем ми в цьому не бачимо", - заявив він.