Депутатам Харківської облради від партії "Батьківщина" не було запропоновано жодної посади голови постійної депутатської комісії облради. Про це 26 листопада в прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" заявила керівник фракції партії "Батьківщина" в облраді Людмила Бєлова.

"Хоча наша фракція - друга за чисельністю в облраді (16 депутатів - "SQ"), нам не запропонували жодної посади голови комісії. На мій погляд, це абсолютно неправильно: хоча б одну посаду могли нам запропонувати, тим більше, що в кожній комісії у нас є депутати високого професійного рівня, зі стажем роботи на державній службі або у виборних органах. Але справедливості заради зазначу, що нам запропонували посади заступників голів або секретарів комісій. Ми цим скористалися, і чотири депутати від "Батьківщини" були обрані заступниками голів", - повідомила Л.Бєлова.

Член фракції Партії регіонів в облраді Микола Тітов нагадав, що десять депутатських комісій очолили регіонали, дві - представники інших політичних сил. "Враховуючи кількість наших депутатів в облраді, інше співвідношення було б, напевно, неправильним. А що стосується "Батьківщини", то вони говорять, що не хочуть брати на себе відповідальність, поклавши її в повній мірі на нас. Ну що ж, не хочуть - обійдемося", - зазначив М.Тітов.

Довідка "SQ". Харківська облрада 25 листопада на установчий сесії сформував склад постійних комісій і визначив їх керівників. 10 комісій очолили представники Партії регіонів, комісію з питань молодіжної політики, спорту, туризму та підготовки до Євро-2012 - Володимир Безрученко (КПУ), комісію із забезпечення прав людини, свободи слова та інформації - Олександр Давтян (фракція "Фронту змін").