Харківська облорганізація Партії регіонів хоче виключити зі своїх лав голову Харківського міського комітету ветеранів Чорнобиля Володимира Проскуріна. Про це повідомив сайт облорганізації ПР з посиланням на першого заступника голови облорганізації партії Олену Олешко.

За її словами, "облорганізація ПР підтримує громадські організації учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, розуміє і поділяє складність соціальних проблем, які відчувають чорнобильці, і важливість їх негайного вирішення на найвищому державному рівні". Однак у той же час облорганізація ПР не підтримує відкритого протистояння між громадським рухом чорнобильців та органами влади Харківщини, яке ініціюється окремими представниками цієї організації, зокрема, В.Проскуріним. За словами О.Олешко, В.Проскурін "дискредитує не тільки саму ідею громадського руху, а й демонструє поведінку, що порочить ім'я члена Партії регіонів". "У зв'язку з цим керівництво обласної організації ПР прийняв рішення розглянути питання про виключення з лав партії В.Проскуріна на найближчому засіданні політради", - підкреслила О.Олешко.

Як повідомив "SQ" В.Прокурін, він нічого не знає про намір виключити його з партії, і якщо його запросять на раду партії, він пояснить свою позицію.

Довідка "SQ". Протягом останнього часу в деяких містах України, включаючи Харків, проходять акції протесту чорнобильців, які вимагають виконання рішень судів про перерахунок їхніх пенсій.

Як повідомив 23 листопада В.Проскурін, Харківський міський комітет ветеранів Чорнобиля написав відкритого листа патріарху Московському і всієї Русі Кирилу з проханням "вплинути на президента України Віктора Януковича".