Фракція облорганізації партії "Батьківщина" у Харківській міськраді розчарована позицією фракції Партії регіонів у питанні призначення керівників депутатських комісій. Про це 24 листопада заявила журналістам депутат Харківської міськради (фракція "Батьківщина") Світлана Семко, коментуючи підсумки першої сесії міськради нового скликання.

"Ми очікували, що буде зроблено перший крок, спрямований на конструктивну роботу міськради, і що опозиційній фракції дадуть можливість бути представленою у керівництві постійних депутатських комісій. Ми очікували, що нашій фракції як другій за величиною в міськраді буде запропонована, як мінімум, посада голови та заступника голови якої-небудь комісії. Ми пропонували нашого представника на посаду голови постійної комісії з місцевого самоврядування та депутатської діяльності. Але нашу кандидатуру не прийняли, і це нас трохи розчарувало і засмутило", - зазначила С.Семко.

За її словами, "Батьківщина" готова до конструктивної роботи в міськраді за умови, що більшість в особі Партії регіонів і її союзників буде враховувати думку опозиціонерів. "Я думаю, що робота може бути конструктивною, але при цьому треба враховувати одіозність нового керівника міста і досить сувору і монолітну позицію Партії регіонів в його підтримці. Але ми маємо намір шукати спільні інтереси з усіма політичними силами, добиватися того, щоб наші пропозиції, якщо вони відповідають інтересам харків'ян, були підтримані. А далі все буде залежати від більшості. Якщо не буде поділу за політичною лінією та протидії нашим пропозиціям тільки тому, що ми опозиційна фракція, думаю, ми знайдемо спільну мову. Але якщо наша думка буде ігноруватися, то у нас достатньо досвідчені депутати у фракції, щоб цьому протистояти і намагатися впливати на процеси, які відбуваються у місті, всіма можливими цивілізованими способами", - повідомила С.Семко.

Довідка "SQ". 24 листопада на установчій сесії Харківської міськради було затверджено новий склад постійних комісій. Дев'ять з десяти комісій очолили представники Партії регіонів, одну - представник Компартії.

У фракції "Батьківщина" у Харківській міськраді - 13 депутатів. Голова фракції - Андрій Руденко, заступник голови - Олександр Апостол, секретар - С.Семко.