Три митинга проходят под стенами Харьковского горсоветаПід стінами будівлі Харківської міськради 23 лютого (в день проведення сесії міськради) проходять три мітинги. Як повідомив кореспондент "SQ" з місця події, один з них проводить Комуністична партія України. Учасники цієї акції вимагають не підвищувати тарифи на комунальні послуги і пенсійний вік у рамках реформування пенсійної системи країни. Також комуністи виступають проти встановлення меморіальної дошки кардиналу Йосипу Сліпому. У заяві, яку роздають перехожим комуністи, сказано, що "встановлена дошка - це пряма образа і полеглих захисників незалежності України, і ветеранів Великої Вітчизняної війни, і всіх харків'ян". Також комуністи виступають з протестом проти дій міліції 22 лютого під час установки пам'ятної дошки. За їх словами, міліція "застосовувала грубу силу до протестуючих проти встановлення дошки, знищувала плакати і транспаранти".

Інший мітинг проводить Харківська облорганізація ВО "Свобода", яка вимагає визнати гуртожиток на вул. Гвардійців Широнінців, 41-Б безхазяйним майном і невідкладно почати процедуру передачі його в комунальну власність.

Також мітинг проводить громадська організація "Зелений фронт". Її вимоги - зупинити реорганізацію парку ім.Горького і накласти мораторій на продаж його землі. Активіст організації Юрій Кальченко зазначив, що Парк розваг слід побудувати в Парку ім.Артема.

У всіх мітингах бере участь близько 100 осіб.

Довідка "SQ". За словами мешканців гуртожитку на вул. Гвардійців Широнінців, 41-Б, його будівля була протизаконно включена до складу цілісного майнового комплексу ВАТ "Харківське енергоремонтне підприємство" та пізніше передана до статутного фонду ТОВ "Енергоремонт". За словами мешканки гуртожитку Тетяни Шингур, завод "Енергоремонт" приватизував кімнати гуртожитку, директор заводу пропонував мешканцям викупити ці кімнати за 15-20 тис. дол. Т.Шингур зазначила, що Верховний суд у 2010 р. прийняв рішення про скасування приватизації гуртожитку, проте воно не виконується.

Проект закону про пенсійну реформу вносить низку нововведень до пенсійного законодавства. Пенсійний вік жінок підвищать з 55 до 60 років. Окрім мінімального пенсійного віку підвищується і мінімальний страховий стаж. Для отримання права на пенсію він повинен буде складати 15 років (зараз - 5 років). А для отримання мінімального розміру пенсії за віком страховий стаж повинен буде складати 35 років для чоловіків (зараз - 25 років) і 30 років для жінок (зараз - 20 років).

Центральний парк культури і відпочинку ім.М.Горького планують реконструювати - створити в ньому Парк розваг. Згідно проекту, в парку будуть встановлені атракціони, вироблені в Німеччині, Італії, Канаді та Франції, серед них "Американські гірки" і найбільше в Україні "Колесо огляду" (висота 55 м). Відкриття парку заплановано на 2012 р. За попередніми розрахунками, на будівництво парку буде витрачено близько 20 млн.євро. У лютому вже почався демонтаж старих атракціонів ЦПКіВ ім.Горького.