Питання про об'єднання партії "Сильна Україна" і Партії регіонів (ПР), яке розглядалося 22 жовтня на з'їзді "Сильної України" в Києві, відкладене. Як повідомив "SQ" делегат з'їзду, голова бюро Харківської облорганізації партії "Сильна Україна" Андрій Моченков, делегати повернуться до цього питання на другому етапі з'їзду, який пройде орієнтовно за 10-14 днів. Він зазначив, що до другого етапу з'їзду партії з представниками ПР буде обговорюватися узгодженість дій у проведенні реформ в країні, і вже за результатами переговорів з'їзд ухвалить рішення про об'єднання партій. Також протягом цього часу "Сильна Україна" буде обговорювати з ПР кандидатури від партії, які могли б зайняти керівні посади в ПР і органах влади.

Довідка "SQ". 16 серпня С.Тігіпко і прем'єр-міністр України, голова Партії регіонів Микола Азаров заявили про об'єднання партій з метою консолідації реформаторських зусиль. 21 жовтня члени Національного бюро партії "Сильна Україна" підтримали рішення про об'єднання з Партією регіонів.

22 жовтня в Києві проходить другий національний з'їзд "Сильної України". В ході з'їзду заступник голови партії Олександра Кужель склала з себе повноваження заступника голови партії, оскільки не підтримує рішення про об'єднання.