"Комуністична партія України (КПУ), найімовірніше, подолає 5%-й бар'єр на парламентських виборах, Народна партія Володимира Литвина, найімовірніше, ні", - заявив "SQ" політолог, директор центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Комуністи грають роль напівопозиції, і вони отримали свої дивіденди від зниження рейтингу Партії регіонів (ПР). Кілька відсотків у свою скарбничку комуністи отримають. Їхній рейтинг у другій половині минулого року трохи зріс, і на парламентських виборах вони спробують відвоювати частину електорату ПР", - заявив В.Фесенко. За його словами, у Народної партії немає шансів подолати 5%-й бар'єр. "Народна партія буде робити ставку на мажоритарників, однак на округах у всіх партій будуть свої кандидати, тому конкуренція буде високою", - зазначив політолог.

"Що стосується "Сильної України", то незрозуміло, чи буде вона взагалі брати участь у виборах або зіллється з ПР", - зазначив В.Фесенко. "Партія "Фронт змін" буде боротися за голоси "Батьківщини". Зріс рейтинг партії "Удар", у неї є шанс набрати 5% голосів виборців. У ВО "Свобода" рейтинг трохи "просів", і для того, щоб пройти до Верховної Ради, їм доведеться грунтовно попрацювати", - зазначив В.Фесенко. За його словами, шанси опозиційних партій на перемогу у мажоритарних округах вищі на Західній Україні, Києві та кількох округах центральної України.

Повністю інтерв'ю з В.Фесенком можна прочитати тут.