В Україні потрібно створювати 60 тис. сучасних робочих місць на рік. Про це 17 липня в прес-центрі інформаційного агентства "STATUS QUO" заявив народний депутат, член політради політичної партії Наталії Королевської "Україна - вперед!" Олексій Логвиненко.

"Ми не займаємося фантастикою, не намагаємося, як Ющенко, створити 5 млн. робочих місць за п'ять років. За нашими підрахунками, реально на рік можна створювати приблизно 60 тис. сучасних робочих місць. Чому саме сучасних, - тому що в противному випадку ми не вирішимо проблему зайнятості освіченого молодого населення", - заявив Логвиненко.

За його словами, на ці цілі можна використовувати кошти з державного фонду розвитку: близько 3% коштів фонду на рік, що складе близько 1,6 млрд. грн. Окрім цього, можна стимулювати роботодавців, які створюють нові робочі місця, податковими пільгами, аж до скасування для них соціальних внесків.

"Безробіття серед молоді - це в перспективі одна з найважчих проблем в Україні, оскільки молодь їде з країни, молоді люди працюють на чужі економіки. Крім того, буде погіршуватися і демографічна ситуація", - зазначив Логвиненко.